از مهمترین بخش های یک ساختمان آشپزخانه است که البته تکمیل کننده و از عوامل تاثیر گذار در زیبایی آن کابینت ها هستند. کابینت که در انواع مختلفی تولید میشود میتواند در زیبایی آشپزخانه تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. کابینت از دو لحاظ بسیار حائز اهمیت است. کابینت از لحاظ زیبایی و همچنین جادار بودن اهمیت بسیار زیادی دارد. تنها نباید تمرکر خود بر روی زیبایی یک کابینت معطوف کرد و دوام و همچنین مقدار وسایلی که میتوان در کابینت جای داد نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.
طراحی کابینت
در طراحی کابینت رنگ ها بسیار مهم هستند زیرا این رنگ ها هستند که میتوانند نقش بسیار مهمی در زیباتر شدن دکوراسیون داخلی و آشپزخانه داشته باشند. رنگ ها در طراحی کابینت باید به خوبی با سایر بخش های آشپزخانه هماهنگی ایجاد کنند و هر گونه عدم هماهنگی بین رنگ ها میتواند تضاد بوجود آورد. امروزه در طراحی کابینت از تلفیق دو رنگ استفاده میشود بدین صورت که برای درب ها یک رنگ و برای بدنه از رنگ بندی دیگری استفاده میشود. دو سبک کلاسیک و مدرن در طراحی کابینت مورد توجه طراح و کارفرما قرار میگیرند و برای انتخاب هر یک از این سبک ها، تناسب آن با سایر بخش ها تاثیر بسیار زیادی دارد.
کابینت لاکچری
در آشپزخانه های مدرن و جدید از کابینت های لاکچری استفاده میشود که میتواند با سایر عناصر موجود در آشپزخانه و منزل سازگاری ایجاد کند. در طراحی و ساخت کابینت لاکچری از نوعی چوب و متریال هایی استفاده میشود که از جذابیت منحصر بفردی برخوردار هستند و چشم هر بیننده ای را به خود جذب میکند. گروه معماری داخلی کهندار پیشرو در زمینه طراحی، تولید و اجرای کابینت لاکچری میباشد و نمونه کارهای بسیار زیبایی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
هزینه کابینت
هزینه کابینت نسبت به نوع چوب و پروفیل، ابعاد آشپزخانه و کیفیت طراحی و اجرا متفاوت است. کارفرما میتواند هزینه کابینت را نسبت به بودجه خود تعیین کند. گروه معماری داخلی کهندار با توجه به بودجه کارفرما سعی کرده تا صفر تا صد طراحی و اجرای کابیت را با کیفیت بسیار بالا به انجام برساند. کابینت آشپزخانه را میتوان در دسته بندی های متفاوتی مورد بررسی قرار داد.
اجزای کابینت
کابینت از اجزای مختلفی شامل بدنه یونیت- درب- صفحه- نما-لولا و دستگیره تشکیل شده است بدنه ی کابینت معمولا از جنس ام دی اف سفید صابونی با ضخامت 16 میلیمتر ساخته میشود. این نوع ام دی اف دارای سطح صیقلی میباشد و همین امر باعث نگهداری ساده آن میشود همچنین به این دلیل از رنگ سفید استفاده میشود که بازتاب نور داخل آن بیشتر است و چون معمولا اطراف کابینت بسته است وسایل داخل آن بهتر قابل تشخیص باشد.
جنس کابینت
در برخی موارد مثلا در ساخت کابینت زیر سینک که احتمال پوسیدگی در اثر رطوبت زیاد است بهتر است از متریال پی وی سی استفاده نمود. درب و نمای کابینت را میتوان از جنس چوب, ام دی اف(انواع ام دی اف مات, برفی وبرجسته,هایگلاس,پلی گلاس,فوق برجسته, روکش وکیوم, روکش چوب رنگ شده) در نظر گرفت.
جنس صفحه میتواند ازمتریال ام دی اف با ضخامت حداقل 32 میلیمتر و روکش ضد خش ساخته شود.مغز این نوع صفحه در برابر رطوبت بسیار حساس میباشد و باید هنگام نصب قسمت های خام آن راکاملا آب بندی نمود . نوع دیگری از این صفحه ها از جنس پی وی سی در بازار موجود میباشد که در مقابل رطوبت کاملا مقاوم میباشد اما در برابر حرارت حساس. انواع دیگر صفحه های کابینت سنگ های مصنوعی مانند کورین و کوارتز میباشند. این نوع صفحات کاملا مقاوم میباشند و در صورت برداشتن خط و خش و یا حتی شکستن به راحتی قابل ترمیم میباشند. همچنین صفحات کورین را میتوان به راحتی فرم دهی وحجم سازی کرد که قطعا باعث امکان مانور بیشتر در طراحی و زیبایی هرچه بیشتز کاز میگردد.
یراق آلات کابینت
یراق آلات مورد استفاده در کار بسیار مهم میباشد. لولاهای مورد استفاده در صنعت کابینت سازی به لولای گازور معروف هستند که خود در انواع توکار , روکار,لولا خرچنگی, لولا تاچ یا خلاص , لولا قورباغه و ... میباشد که بیشترین کاربرد را لولای روکار آرام بند دارد. ریل های مورد استفاده برای کشو ها معمولا از نوع سه تکه ساچمه ای میباشند و برای کشوهای بزرگ بهتر است از نوع تاندوم باکس استفاده کرد.